Home » Philips 49PUS7809/12 TV – Review (Consumentenbond)

Philips 49PUS7809/12 TV – Review (Consumentenbond)

RELATED PRODUCTS:

8 comments

 1. Er werd niets over de ps4 versteld terwijl dat 4k ondersteund. Leuk hoor voor gamers die opzoek is naar een leuke 4k tv

 2. Patrick Zieverink

  (Hoe) kan je 4k films afspelen via de usb aansluiting met deze tv? +Consument Bond 

 3. Ronald Gelderblom

  Enig idee welke beeldinstellingen jullie gebruikt hebben? Ik heb het nieuwere model mét Android (7909) maar bij beweging lijkt het beeld nog niet zo soepel en scherp te worden weergegeven als in deze video. Zeker bij wat snellere beelden.

 4. Ik heb deze tv een paar weken geleden gekocht en vul de bovenstaande review graag aan met de volgende plus en min punten:
  + Ondertussen heeft de tv alweer wat firmware updates erbij gekregen waarmee een hoop freezes en traagheden zijn opgelost. Door deze updates werkt navigeren in het menu redelijk snel
  + De televisie heeft upscale mogelijkheden waardoor full HD content er nog net iets meer uitspringt
  + Je kunt eenvoudig mediabestanden afspelen via usb apparaten, ik gebruik een externe "Western Digital" schijf van 1TB welke ik vol heb gegooid met een boel MKV bestanden. Pas als je een goed gecodeerde MKV bestand bekijkt via een usb apparaat merk je pas hoe episch het beeld kwaliteit van deze tv is.
  + Tv programma's opnemen kan ook via een geschikte hardeschijf, mits deze alleen gebruikt gaat worden voor het opnemen en terug kijken van programma's. Voor opnemen formatteert de tv je schijf naar een bruikbare instelling.
  + Je kunt de schermen van andere apparaten streamen naar je tv met behulp van een ingebouwde stream functie, handig als je bijvoorbeeld je console games met muis en toetsenbord wilt spelen.
  + Netflix streamt nu ook 4k content
  + Ook al is dit in het filmpje hierboven al genoemd, het mag nog een keer gezegd worden dat het geluid echt super is.

  – Het scherm is afgewerkt in een folie met nogal een heftige glossiness, dit zorgt er voor dat het paneel redelijk reflectief is in de buurt van omliggende lichtbronnen.
  – Ondanks de updates lopen sommige apps nog steeds niet lekker op de tv, zo loopt de youtube app regelmatig vast met als enige oplossing de stekker uit het stopcontact te halen. Naar mijn ervaring doet alleen nog de Netflix app het perfect (Indien je de UI van de tv niet tevoorschijn wilt toveren tijdens dat de app draait, aanpassingen aan instellingen zou ik dus doorvoeren voordat je de app start).
  – De problemen en bugs worden veroorzaakt door foutjes in het software (gelukkig dus niet hardware related), Philips is erg traag met het fixen van deze problemen en het uitbrengen van nieuwe firmware updates.
  – De meest vervelende foutjes zitten hem in de samenwerking tussen de user interface van de apps en die van de tv. Een voorbeeld is het vastlopen van Netflix als je het UI van de tv wilt benaderen terwijl Netflix nog draait.
  – De aanschaf prijs, door de bovengenoemde minpunten dropt deze tv sneller dan het gemiddelde model in prijs. Paar weken terug kocht ik hem voor €769,- bij de mediamarkt (toen de goedkoopste aanbieder) en nu is hij al voor €729,- te koop bij een kerstaanbieding van bol.com.

  Ik ben nogal iemand die apparaten geheel naar eigen wens instel en gebruik, van de minpunten heb ik dus ook weinig tot geen last. Ik heb de tv voornamelijk gekocht om de footage van mijn productie camera in native resolution te kunnen checken en daarnaast kijk ik fucking veel downloads en Netflix. Mocht je iemand zijn die bij smart tv's toch echt de nadruk legt op "smart" en hou je niet van veel voorbereidende instellingen dan zou ik toch maar gaan kijken voor een ander tv. Heb je de tv niet direct nodig, wacht dan nog tot eind januari, naar verwachting zal de prijs dan rond de € 650 – 699 dalen en daar een tijdje op blijven hangen. Ook heb je zo een kans dat de huidige problematiek dan ook al weer gefixed is door een firmware update.

  Succes

   

 5. ik vind m wel redelijk sneller dan de series hiervoor

 6. Lucenzio Kokoro

  maar als je een ps4 heb is het wel handig 🙂 want binnenkort komt ps4 games 4k :)

 7. René Hendrickx

  Lijkt me dat je de prijs toch ook noemt en die vermelde 'traagheid' vind ik erg meevallen.

 8. moerwijkmichel

  Is het nou zoveel moeite om te filmen zonder de raam weerspiegeling in de tv???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

TCL S405 4K Ultra HD Roku Smart LED TV (2017 Model) Review

RELATED PRODUCTS: